måndag 8 april 2013

Boosta din mat med ingefära och minska risken för att bli sjuk

Antioxidanter finns det gott om i bl a frukt och bär, nötter, frön och grönsaker  och genom att äta en allsidig, färgrik kost får vi automatiskt i oss alla de mineraler, fetter, vitaminer och antioxidanter som vi behöver.
Ingefära är en ört full med antioxidanter, som dessutom ger maten lite extra sting och ett uns sötma, så boosta din mat med ingefära och minska risken för att bli sjuka.


 
Torsk med ingefära i kokosmjölk
4 portioner
 
2 frysta torskblock (à 400 g)
1 tsk salt
1 fintärnad röd paprika
1,5 dl frysta ärtor/majs
1 strimlad röd lök
1 burk kokosmjölk(400 ml)
0,5 dl grovriven färsk ingefära
Finrivet skal och saft av 1 lime
1 fiskbuljongtärning
0,5 tsk svartpeppar
 
Gör så här
Lägg torsken i en ugnssäker form och salta
Täck fisken med grönsakerna och löken
Blanda kokosmjölken med lime, ingefära, svartpeppar
och riv ner fiskbuljongtärningen
Häll såsen över fisken 
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i 30 minuter
 
Till servering
Ris
Djupa tallrikar
 

2 kommentarer:

  1. Låter gott det där. Jag gillar ingefära.:-) Stina

    SvaraRadera
  2. Ingefära passar till så mycket och är ju dessutom så hälsosamt :)

    SvaraRadera