Fiskgratäng med ostsås
4 portioner
400 g torskfilé
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost
2 msk margarin
2 msk mjöl
1 fiskbuljongstärning
5 dl vatten
Salt
Citronpeppar
1 äggula
Till servering
Potatis
Gör så här
Smörj en gratängform
Skölj och skiva purjolöken och lägg i formen
Skär fisken i bitar och lägg över purjolöken
Salta och peppra
Koka upp vatten och lägg i fiskbuljongen
Smält margarinet i en annan kastrull
Rör ner mjölet i margarinet
Späd med buljong och grädde
Koka upp
Ta såsen åt sidan och rör ner osten och äggulan
Smaka av med salt och peppar
Häll ostsåsen över fisken
Gratinera i ugnen i 200 grader i 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar