Potatisgratäng
4 portioner
12 potatisar, mjölig sort
2 gul lök
3-4 dl riven ost
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2,5 dl mjölk
2 msk margarin
Gör så här
Skala och skiva hälften av potatisen
Lägg i en ugnsfast form
Skala och skiva löken
Lägg löken över potatisen
Riv osten och lägg det mesta av osten över löken
Salta och peppra
Skala och skiva resten av potatisen och lägg i formen
Lägg det sista av osten överst
Häll i mjölken
Klicka ut margarinet
Grädda i 225 grader i 40-50 minuter
Trevlig helg!
Trevlig helg!
Gjorde denna till middag igår. Den va väldigt god men fruktansvärt vattnig "/
SvaraRaderaDet var ju tråkigt att den blev det, händer dock mig med ibland, de somt jag kan tänka mig påverkar hur vattnig den blir är vilken sortens potatis man använder, en mjölig sort typ King Edward binder vattnet mer än en som inte är mjölig typ Bintje, sen tror jag att stärkelsen i potatisen försvinner om man skivar potatisen och lägger den i vatten för att inte mörkna medans man skalar och skivar resten av potatisen, jag brukar skala, skiva och lägga potatisen i formen direkt.
Radera