fredag 23 augusti 2013

Fiskgryta med lågt GI-värde

Fredrik Paulún är väl den som banat väg för GI-metoden och den mest kända för att skriva och debattera i ämnet. Och som tidigare vill jag poängtera att jag inte följer någon diet men hittade ett recept som råkade vara en fiskgryta med lågt GI-värde och som visade sig vara ett riktigt bra vardagsrecept, snabbt, enkelt och gott.
Fiskgryta
4 portioner
 
500 g laxfilé
2 rödlökar
6 tomater
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
2 msk fiskfond
1 tsk chilipeppar
Saften av en halv citron
Urkärnade Kalamata oliver
o,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Persilja
 
Till servering
Fullkornspasta
eller
Råris
 
Gör så här
Skär laxen i munsbitar
Skala och hacka löken
Tärna tomaterna
Bryn rödlök och vitlök i olivoljan i rymlig stekpanna
Tillsätt tomaterna, tomatpurén, vattnet, fiskfonden, chilipeppar, citron, salt och peppar
Låt koka ca 5-7minuter
Lägg i laxbitarna och täck dem med spad från grytan
Låt puttra under lock i ca 7 minuter
Lägg till sist i oliver och toppa med persilja
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar