Fiskgryta
4 portioner
500 g laxfilé
2 rödlökar
6 tomater
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
2 msk fiskfond
1 tsk chilipeppar
Saften av en halv citron
Urkärnade Kalamata oliver
o,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Persilja
Till servering
Fullkornspasta
eller
Råris
Gör så här
Skär laxen i munsbitar
Skala och hacka löken
Tärna tomaterna
Bryn rödlök och vitlök i olivoljan i rymlig stekpanna
Tillsätt tomaterna, tomatpurén, vattnet, fiskfonden, chilipeppar, citron, salt och peppar
Låt koka ca 5-7minuter
Lägg i laxbitarna och täck dem med spad från grytan
Låt puttra under lock i ca 7 minuter
Lägg till sist i oliver och toppa med persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar