Vad passar inte bättre än att baka en mjuk saffrans kaka under årets första helg i advent.
Mjuk saffranskaka
1,5 dl torkade finhackade fikon
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 påsar saffran
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl russin
Gör så här
Mortla saffranet med lite av sockret
Rör smör, socker och saffran poröst
Rör ner ett ägg i taget
Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin
Rör ner mjölblandningen i smeten
Klicka ut smeten i en smord och bröad form
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 45-50 min
1,5 dl torkade finhackade fikon
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 påsar saffran
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl russin
Gör så här
Mortla saffranet med lite av sockret
Rör smör, socker och saffran poröst
Rör ner ett ägg i taget
Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin
Rör ner mjölblandningen i smeten
Klicka ut smeten i en smord och bröad form
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 45-50 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar