fredag 14 november 2014

Kanelsnäckor - Gör så här


Kanelsnäckor
ca 40 snäckor
150 g margarin
50 g jäst
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
14-15  dl vetemjöl
Fyllning och garnering
Margarin, rumsvarmt
Strösocker
Kanel
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här
Smula jästen i en bunke
Smält margarinet
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Rör ut jästen med lite av degspadet
Blanda i salt, socker, kardemumma och
resten av degsapdet
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lätt
Dela degen  i två delar
Kavla ut halva degen till en kvadrat på mjölat bord
Bred margarin över degen och
strö över socker och kanel
Vik ihop degen på mitten och
skär degen i ca 25 remsor
Tvinna en remsa och
snurra ihop till en snäcka
 Lägg snäckorna på en plåt
Låt jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min
Pensla snäckorna med uppvispat ägg och
strö över pärlsocker
Grädda i 250 grader i ca 5 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar