Modell tvinnad...
Kombon saffran-apelsin är klockren i denna kola. Försvinnande goda :)
Apelsin-och saffranskola
50 g smör
1 kuvert saffran
1,5 dl socker
1,5 dl grädde
2 msk ljus sirap
2 msk honung
2 st apelsiner, rivet skal
Gör så här
Blanda grädde, socker, smör, sirap, honung och saffran i en tjockbottnad kastrull
Koka upp och låt koka på svag värme till 123 grader,
rör om då och då
Använd en digital kökstermometer,
eller gör ett kulprov,
fyll ett glas med kallt vatten och häll i lite kolasmet,
om du kan forma smeten till en kula är kolan klar
Ta bort från värmen och tillsätt apelsinskal
Häll upp i stor form och skär i lagom stora bitar när kolan stelnat,
eller som jag, klipp i bitar innan kolan stelnat och forma till valfria modeller,
Obs! så kolan svalnat ordentligt, så du inte bränner dig,
eller klicka ut i knäckformar.
Åh det där lät riktigt smaskigt ! Letade efter något nytt att testa och saffran köpte jag så det får det nog bli ! Tack för tipset !
SvaraRaderaMin tanke med bloggen är att dela med mig av det goda, så varsågod :)
Radera