onsdag 3 december 2014

Mandelbiscotti med smak av saffran

Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket.

Mandelbiscotti med smak av saffran

100 g smör el margarin
1 kuvert saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel, grovhackad

Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Blanda saffranet
Häll saffransblandningen i en skål
Låt svalna
Rör ner ägg och socker
Rör kraftigt en stund
Tillsätt mjöl, bakpulver och mandel
Knåda ihop till en deg
Låt degen vara lite "kladdig",
Dela degen i fyra delar
Rulla degbitarna på lätt mjölat bakbord till fyra rullar, 
lika långa som bakplåten
Lägg rullarna på bakplåtspapper på plåten
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter,
de är färdiggräddade när de spruckit lite
Sänk ugnsvärmen till 100 grader
När kakrullarna svalnat något skärs de på snedden, 
ca 1,5-2 cm breda
Låt kakorna ligga kvar på plåten med snittytan uppåt
Ställ tillbaka plåten i ugnen
Låt luckan stå lite på glänt,
så varmluft och fukt kan sippra ut
Låt kakorna stå i ugnen ca 1 timme,
tills kakorna blivit torra skorpor - biscotti


Vill du hellre baka en mjuk, saftig saffranskaka, 
då hittar du recept på det HÄR

3 kommentarer:

  1. Så gott! Jag ska leta fram min mammas recept på biscotti, tänkte jag. Men det får bli utan mandel eftersom en av grabbarna är allergisk. Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera