Mandelbiscotti med smak av saffran
100 g smör el margarin
1 kuvert saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel, grovhackad
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Blanda i saffranet
Häll saffransblandningen i en skål
Låt svalna
Rör ner ägg och socker
Rör kraftigt en stund
Tillsätt mjöl, bakpulver och mandel
Knåda ihop till en deg
Låt degen vara lite "kladdig",
Dela degen i fyra delar
Rulla degbitarna på lätt mjölat bakbord till fyra rullar,
lika långa som bakplåten
Lägg rullarna på bakplåtspapper på plåten
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter,
de är färdiggräddade när de spruckit lite
Sänk ugnsvärmen till 100 grader
När kakrullarna svalnat något skärs de på snedden,
ca 1,5-2 cm breda
Låt kakorna ligga kvar på plåten med snittytan uppåt
Ställ tillbaka plåten i ugnen
Låt luckan stå lite på glänt,
så varmluft och fukt kan sippra ut
Låt kakorna stå i ugnen ca 1 timme,
tills kakorna blivit torra skorpor - biscotti
Vill du hellre baka en mjuk, saftig saffranskaka,
Så gott! Jag ska leta fram min mammas recept på biscotti, tänkte jag. Men det får bli utan mandel eftersom en av grabbarna är allergisk. Tack för påminnelsen!
SvaraRaderaDet var så lite så :)
RaderaShit va goa!!!
SvaraRadera