tisdag 9 december 2014

Rött råris med pumpafrön, zucchini och fetaost

Rött råris är en ny bekantskap för mig, och jag blev inte besviken. Tillsammans med pumpafrön, fetaost och zucchini blev det än riktigt fin vegetarisk måltid. Vill man inte äta rent vegetariskt steker man en köttbit till, eller varför inte en kryddstark korv.

Rött råris med pumpafrön, zucchini och fetaost
4 portioner

4 dl rött råris
1,5 l grönsaksbuljong
1 liten zucchini
2 vitlöksklyftor, finhackade
10 cocktailtomater, halverade
1,5 dl pumpafrön
150 g fetaost
Chiliflakes
Flingsalt
Olivolja till stekning
Färsk basilika, hackad

Gör så här
Skölj riset
Koka det i buljongen i 45 minuter
Slå av ev överflödig vätska,
låt vila under lock
Tärna zucchinin
Stek den lätt i olivolja
Tillsätt vitlök
Krydda med chiliflakes och flingsalt
Häll ned riset och låt fräsa med några minuter
Vänd ner cocktailtomater
Rosta pumpafrön lätt i torr panna
Strö dem över riset
Bryt över fetaost
Smaka av med salt och peppar
Garnera med basilika

4 kommentarer:

  1. Mmmmm.... Låter riktigt smarrigt. Rött råris har jag inte heller testat. Men kommer absolut att göra en sånhär risotto, verkar vara en härlig kombination :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt gott. Hoppas du också gillar det, om du testar. / Birgitta

      Radera
  2. Rött råris är en favorit här hemma:)

    SvaraRadera