Fortsätter på temat laga till många, dessutom är den här mandelkakan glutenfri. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra. Tror ett mer säkert kort är att servera en klick grädde till, ev smaksatt med lite citron.
Glutenfri mandelkaka med päron och äpple i långpanna
16-24 bitar
8 ägg
6 dl strösocker
500 g mandelmassa
7 dl majsmjöl
3 tsk vaniljsocker
300 g smält smör
Topping
2 äpplen, fintärnade
2 päron, fintärnade
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst
Riv mandelmassan grovt
Blanda ihop majsmjöl och vaniljsocker
Rör ihop alla ingredienserna till en smet
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Bred ut smeten och strö över äpple, päron och pumpakärnor
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 40-50 minuter
Sabayonkräm
4 äggulor
3/4 dl strösocker
1,5 msk pressad citronsaft
3 msk honung
1 krm havssalt
Gör så här
Vispa äggula, citronsaft, socker och honung i en bunke
Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills den tjocknar
(var uppmärksam så det inte blir äggröra)
Lyft över bunken till ett iskallt vattenbad och rör sabayonen kall
Smaka av med lite salt för att bryta sötman
Servera till kakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar