tisdag 7 juli 2015

Sallader till grillat

Så här i sommartider räcker det oftast gott och väl med en sallad till det grillade.

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor
4 portioner

1 dl pumpakärnor
200 g grön sparris
0,5 gurka
100 g suger snaps
150 g fetaost
125 g salladsmix

Dressing
0,5 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna
Stek sparrisen runtom i ca 3 minuter
Dela sparrisen i bitar
Hyvla gurkan på längden med osthyvel eller potatisskalare
Dela bönorna på hälften
Smula fetaosten
Vänd ihop allt med salladsmixen i en stor skål
Blanda ingredienserna till dressingen
Ringla över salladen vid servering


Äppelsallad

2 äpplen i tunna klyftor
1 dl rostade solrosfrön
2 msk olivolja
1 msk vinäger

Gör så här
Vänd ihop äpplen, solrosfrön med olja och vinäger


Sparrissallad med gul kiwi och avokado

Sparris
Avokado
Gul kiwi
Tomater
Blandad sallad
Dressing
Fransk senap
Balsamvinäger
Olja
Socker
Herbamare
Peppar

Gör så här
Bryt av botten på sparrisen och kasta
Fräs i smör och krydda med salt och peppar
Låt svalna
Skär avokado, kiwi och tomat i bitar
Blanda med sallad
Lägg i sparrisen
Blanda dressingen och slå över



Tomat- och jordgubbssallad med basilika och vitlök
4 portioner

250 g jordgubbar
30 g körsbärstomater
15 basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här
Halvera jordgubbar och tomater
Riv basilikabladen i mindre bitar
Finhacka vitlöken
Sväng runt alltsammans med olivolja
Krydda med salt och peppar

Coleslaw 

0,5 vitkålshuvud
1 stor morot
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 tsk hel grovstött kummin
Salt
Svartpeppar
Strösocker

Gör så här
Strimla kål och morot
Slaka kålen genom att doppa den i kokande vatten en halv minut, låt rinna av
Blanda alla ingredienserna till en coleslaw
Salt, peppra och sockra efter tycke och smak

1 kommentar:

  1. Så många goda recept du bjuder på. Jag älskar sparris. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera