lördag 19 september 2015

Matvetesallad till en kycklinggryta med svamp

Kycklinggryta med svamp
4 portioner

400 g kycklingfiléer
200 g färsk svamp
2 morötter
2 dl Milda Cuisine fraiche Karl Johansvamp
1 dl vatten
 Salt
Svartpeppar

Gör så här
Skär kyckling och svamp i bitar
Skala och strimla morötter
Bryn kyckling och svamp i en gryta
 Salta och peppra
Tillsätt morötter, vatten och creme fraiche
Låt koka ca 5 minuter


Matvetesallad 
4 portioner

3 dl matvete  
2 tomater 
1 rödlök 
1 dl hackad persilja 
0,5 dl olivolja  
0,5 dl citronsaft 
Salt

 Gör så här 
Koka matvetet enligt anvisning på paketet 
Skär tomater, rödlök och persilja fint 
Blanda med matvetet 
Häll över olivolja och citronsaft 
Smaka av med salt

3 kommentarer:

  1. Nice. Ska salladen vara varm eller kall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar låta matvetet svalna något innan jag blandar i tomaten, så tomaten inte blir allt för mjuk i eftervärmen, men salladen ska ändå vara ljummen, tycker jag.

      Radera