Antar att ni liksom jag helst vill ha så lite krångel som möjligt när ni ska baka till många? och att ni då, liksom jag, tar långpannan till hjälp!
Prövade ett för mig nytt långpannerecept i helgen ur tidningen Bakat & gott.
En äpplekaka med kokostoscatäcke som blev riktigt god!
Skär rutor i önskad storlek och ringla smält choklad över vid servering.
Äpplekaka med kokostosca
ca 24-30 rutor
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk nystött kardemummakärnor
2 äpplen
Garnering
75 g mörk choklad, smält
Kokostosca
75 g smör
3 dl kokos
0,75 dl grädde
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
Gör så här
Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt smöret och mjölk
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 40*25 centimeter
Skala äpplena och skär i tunna klyftor
stick ner äppleklyftorna i smeten
Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter
Blanda under tiden ingredienserna till kokostoscasmeten i en kastrull
Låt sjuda i ca 10 minuter
Rör då och då
Bred kokostoscasmeten över kakan
Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad ca 15 minuter
Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering
Oj så fin den ser ut, bakade en äppelkaka igår, testar detta recept nästa baktillfälle. Trevlig vecka
SvaraRaderaEnkel, god och räcker till många, perfekt :)
RaderaÖnskar dig med en trevlig vecka! / Birgitta
Låter smarrigt och enkelt. Helt i min smak. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaSmart när man är många! Och jag älskar kokos, tror jag måste prova mellanmålet ovan också!
SvaraRadera