söndag 18 oktober 2015

Gårdagens recept och bilder - ugnsstekt falukorv och hemmagjord kebabpizza med pizzasallad



Några bilder och recept från gårdagen. Blev en hel del pyssel inomhus, som fönstertvätt och fix i vårt sovrum, men också en skön höstpromenad. 
Idag är det trädgården som ska höstfixas. Trädgårdsmöbler ska ställas undan och lökar ska grävas ner. Ha det bäst!

Till lunch igår åt vi ugnsstekt falukorv med goa tillbehör.

Ugnsstekt falukorv
4 portioner

 600 g falukorv
Purjolök
Tomat
Äpple
Smörgåsgurka
Senap
Ost i små bitar

Till servering


Gör så här
Drag skinnet av korven
Lägg i en ugnsfast form
Skär i skivor, inte helt igenom, 
Fyll med senap och ostbitar
Skiva tomat och purjolök
Hacka smörgåsgurka och äpple
Fördela i formen runt korven
Ugnsstek i 225 grader i ca 30 minuter
Servera med potatismos 


Efter höstpromenad och bastu myste vi 
med hemmagjord kebabpizza och pizzasallad.



Oftast när jag gör hemmagjord pizza bakar jag både pizzadegen och kokar tomatmassan själv, recept på det hittar du här
men igår tog jag en enklare väg till en hemmagjord kebabpizza.


Jag använde mig av färdig pizzadeg, som finns i kyldisken, 
och en färdig tomatsås på burk.


Rullade ut degen på en plåt och bredde ut tomatsåsen. 
Jag kryddade såsen lite extra med oregano och svartpeppar och 
fördelade skivad rödlök och riven ost över. 
Det frysta kebabköttet stekte jag lätt i stekpanna innan jag la det på pizzan. 
Till sist avslutade jag med lite mer riven ost. 
Gräddade i 200 grader i ca 10-15 minuter. 
Ett riktigt enkelt och smidigt sätt att göra sin egen kebabpizza!


Kebabdressing

Majonnäs
Crème fraiche
Vitlök
Chilipeppar
Persilja
Mjölk
Citron
Salt

Gör så här
Ha majonnäs i en skål
Tillsätt chilipeppar och pressad vitlök efter tycke och smak
Blanda i en klick crème fraiche
Hacka persilja och blanda i dressingen
Tunna ut dressingen med mjölk till önskad konsistens
Smaka av med citronsaft och salt


Pizzasallad
4 portioner

ca 7 dl strimlad vitkål
2 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här
För att få vitkålen mjuk och saftig, som på en pizzeria, så stöter man vitkålen
 antingen med en stöt till en mortel, eller så använder man händerna och"knådar"
Häll över olja, vinäger, salt och peppar
Rör om och smaka av
Tillsätt ev mer av ingredienserna, efter tycke och smak
Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, 
gärna ett dygn, innan servering


2 kommentarer:

  1. Härligt när trädgården är höststädad. Ser supergott ut. Här har rensats kläder idag. Halva min garderob har hamnat på insamling. Inbillar mig att de ska hjälpa lite av alla flyktingar som fryser. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja,det känns bra att trädgården är i ordning inför vintern, och om en dryg månad är det dags att sätta upp julbelysningen. Det går snabbt nu...
      Ha en bra start på veckan. Kram

      Radera