Välkommen!

måndag 23 november 2015

Årets adventskalenderFörr om åren när ungdomarna var små hade jag som tradition att göra en julkalender med ett litet paket för varje dag från 1 december fram till julafton. Jag såg det som en utmaning att hitta små grejer som inte kostade mer än en tia och hade ögonen öppna hela året efter passande småsaker. Det var ganska lätt att hitta grejer under tian när de var små men när de blev äldre blev det svårt att hitta lämpliga presenter överhuvudtaget. De senaste åren har det därför istället blivit adventskalendrar med något litet varje söndag i advent, men förra året tyckte jag att de hade blivit för gamla för kalendrar och bestämde mig för att sluta. Men herreguud, vilka protester det blev...
Därför har jag i år åter igen gjort en liten enkel adventskalender till dem båda. Ens egna barn blir visst aldrig vuxna, eller... ;)
Blir du inspirerad att göra något liknande så finns det ännu tid, kanske svårt att hinna med att fixa och slå in 24 små paket innan den 1:a december men fyra presenter innan söndag och 1:a advent borde kunna gå.
Idén till årets adventskalender fick jag från pysselboken Julpyssel de luxe men följde inte instruktionerna till punkt och pricka utan gjorde en del förändringar och använde mig av sånt jag redan hade hemma i mina pysselgömmor.  Dela två tomma toapappersrullar på mitten. 
Klistra fast en bit papper/kartong som lock över rullens ena öppning.
Enklast gör du det genom att stryka lim på rullens kant 
och placera den ner mot pappret.
Ställ en tyngd på rullen och låt torka innan du klipper pappret 
i samma storlek som rullen.


Häll lite godis eller lägg i en slant i rullen 
och klistra fast ett lock även på andra sidan.
Sedan är det fritt fram att pynta rullarna som man vill.
Någon slags ögla att hänga dem i är att rekommendera och att numrera dem.

Lycka till!


6 kommentarer:

 1. När julen kommer blir vi nog alla mer eller mindre som barn i sinnet. Vi förstår barnens bestörthet. ;) Självklart har även vi en egen julkalender.
  Kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, jag har ju faktiskt själv en kalender :) En te-kalender blev det i år, men den har jag ju skaffat och betalat själv ;)
   Kramar!

   Radera
 2. Här har vi haft adventshändelser i några år nu. Men i år har jag gjort en adventskalender till varje dag. Kändes som jag ville göra det i år. Så det blev så trots stora barn. Härlig idé på din kalender. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Adventshändelser låter som en kul idé.Jag funderar på vad en sån händelse kan innehålla, besök på bio kanske?! Gör man en kalender för att man tycker det är roligt, utan krav och måsten, ska man absolut göra det, vare sig barnen är stora eller små :)
   Kram

   Radera
 3. Jättefint! Jag älskar ju det här med att leta presenter och slå in, kalendern är nog lika viktig för mig som för barnen:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just tjusningen med att leta presenter har jag svårt att förstå, när man springer runt i affärerna för att hitta något passande och personligt, men jag köper gärna presenter som jag tänkt ut i förväg eller springer på av en händelse, och att slå in presenter bara älskar jag, stora som små :)

   Radera