onsdag 25 november 2015

Crème brûlée med smak av kanel passar fin, fint till dessert nu i adventstider

Crème brûlée med smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton. Len brûlée under ett knäckigt lock; Gott!
Går att förbereda dagen före.

Crème brûlée med smak av kanel
4 portioner

2 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 kanelstång
6 äggulor
ca 1 dl strösocker
Till servering
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

Gör så här
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en kastrull
Låt svalna något
Blanda äggulor och strösocker i en bunke
Vispa samman lätt
Häll över gräddblandningen, utan kanelstången
Fortsätt vispa tills allt har blandat sig
Smöra fyra små formar som tål ugn
Häll blandningen i formarna
Grädda brûléerna i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter 
eller tills smeten stelnat
Ta ut formarna och låt dem kallna 
Hit kan man förbereda dagen före servering
Karamellisera brûléerna genom att strö farinsocker och strösocker på ytan och bränn av i ugnen i 225 grader eller använd en brännare
Servera direkt

En annan variant på efterrätt med kokt mjölk är pannacotta.
Klicka här för recept.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar