Saffran är ju passande så här års, päronkonjak är alltid gott och russin fanns hemma, så det fick bli mina ingredienser i mitt julgodis denna gång.
Grundrecept fudge
500 g choklad
1 burk kondenserad mjölk
1 msk smör
Saffransfudge med konjaksrussin
1 dl russin
2 msk konjak
1 g saffran
Gör så här
Låt russinen ligga och dra minst en timme i konjaken
Smält choklad och kondenserad mjölk sakta i en kastrull
Rör under tiden
När allt är smält blanda i konjaksrussin och saffran
Rör till sist i smöret
Häll smeten i en form med bakplåtspapper
Låt svalna
Ställ i kylen över natten
Skär upp i bitar
Låter gott. Du är duktig att komma på bra recept. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaDet låter smarrigt och päronkonjak är en favorit!
SvaraRadera