torsdag 3 december 2015

Tips på enkla röror till glöggmyset

För många är det en hektisk tid nu, med julfester och glöggmys som avlöser varandra, och som grädde på moset ska alla julklappar handlas och julens alla läckerheter förberedas. Själv tar jag det ganska lugnt med firandena. Det blir dock en del julmat och firande på jobbet och helgerna är uppbokade för firande i olika konstellationer med släkten. På lördag t ex kommer svärfar med sambo till oss och vi ska äta lite gott, göra ett besök i stan när mörkret lagt sig för att titta på Norrköpings fina ljusdekorationer och mysa med glögg och pepparkakor :)



Sitter du nu kanske och funderar på vad för gott du skulle kunna bjuda på till dina pepparkakorna på glöggmyset? Då kommer här två tips på enkla ädeloströror som passar fin, fint till pepparkakorna.

Ädeloströra med äpple och nötter


140 g ädelost
2 äpplen
150 g crème fraiche
20 g valnötter, hackade

Gör så här
Riv ädelost och äpple
Blanda ost, äpple och crème fraiche
Tillsätt valnötter


Ädeloströra med granatäpple

200 g ädelost
200 g Philadelphiaost
Granatäppelkärnor

Gör så här
Smula sönder ädelosten i en bunke
Blanda Philadelphiaosten med ädelosten
Rör ner Granatäppelkärnor



1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Älskar glögg och pepparkakor och dina röror måste prövas. Kram

    SvaraRadera