Enkelt äppelmos
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
3 dl socker, efter smak
3 dl socker, efter smak
Gör så här
Skala äpplena
Kärna ur och dela dem i mindre bitar
Koka upp på svag värme och låt koka tills äpplena är mjuka
Rör om då och då
Rör om då och då
Rör ner sockret och låt koka upp igen
Mixa för önskad konsistens
Häll upp på glasburk eller i frysburkar i passande storlekar
Låt svalna och sätt på lock
I frysen är moset hållbart i ett år
Ta fram så mycket som går åt och låt tina i kylskåp
I kylen är mosets hållbarhet 1-2 veckor
Har inte så mycket äpple. Men ska snart göra lite plommon marmelad. De mognar så smått nu. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaHär är det tvärtom, mycket äpplen men bara en handfull plommon.
RaderaPlommonmarmelad låter gott. Kram