söndag 21 augusti 2016

Enkelt äppelmos


 Enkelt äppelmos

1 kg äpplen
0,5 dl vatten
3 dl socker, efter smak


Gör så här
Skala äpplena
 Kärna ur och dela dem i mindre bitar
Koka upp på svag värme och låt koka tills äpplena är mjuka 
Rör om då och då
Rör ner sockret och låt koka upp igen
Mixa för önskad konsistens
Häll upp på glasburk eller i frysburkar i passande storlekar
Låt svalna och sätt på lock
I frysen är moset hållbart i ett år
 Ta fram så mycket som går åt och låt tina i kylskåp
I kylen är mosets hållbarhet 1-2 veckor


2 kommentarer:

  1. Har inte så mycket äpple. Men ska snart göra lite plommon marmelad. De mognar så smått nu. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det tvärtom, mycket äpplen men bara en handfull plommon.
      Plommonmarmelad låter gott. Kram

      Radera