onsdag 3 augusti 2016

Kasslersallad - en matig sommarsallad

Hemma hos oss har vi haft ett riktigt fint semesterväder i år. Hur har det varit hos dig? Och det fina vädret har lockat till att laga lätt och enkel sommarmat, och då gärna matiga sommarsallader.

Kasslersallad
4 portioner

500 g kassler
3 små morötter
1 selleristjälk
5 cm purjolök
1 rött äpple
1 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
Saft av en apelsin
2 msk curry
Salt
Svartpeppar
0,5 dl pistagenötter
Tillbehör
Kruksallad
Skivad apelsin

Gör så här
Skär kasslern i strimlor och lägg i en skål
Skala och strimla morötterna
Strimla selleri, purjolök och äpple
Blanda allt med kasslern
Tillsätt majonnäs, gräddfil, apelsinsaft och curry
Blanda väl och smaka av med salt och peppar
Toppa med pistagenötter
Servera med kruksallad och apelsinskivor


Vad äter du helst en varm sommardag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar