Välkommen!

Välkommen!

tisdag 27 september 2016

Veckans utmaning - en regnbågstårta

Jisses, vilken utmaning!! Rickard Söderbergs Pridetårta!!
Ja, har jag lovat, så har jag...
Innan nästa tisdag ska jag ha bakat en regnbågstårta med färgerna i rätt ordning, lagom tjocka bottnar i samma storlek och absolut inga veck på marsipanen. 

Önska mig lycka till :
(En undran bara; var får man tag på vit marsipan?)

Antar du utmaningen, att baka Rickards regnbågstårta innan nästa tisdag? 
Receptet hittar du HÄR.

6 kommentarer:

 1. En vacker tårta helt klart men jag som gillar fuktiga sockerkaksbottnar tycker ofta den här känns torr.


  Vet inte om marsipanen är bra, eller om det faktiskt var sugarpaste, men reagerade på att Panduro (eller om det var slöjddetaljer) hade hur mycket färger som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte karamellfärger idag och ofärgad marsipan, så får jag se om jag får till de rätta färgerna på bottnar och marsipanlock.
   Bottnarna tror jag Johan fuktade lite med citronsaft, antagligen just för att tårtan inte ska bli torr. Tror jag kommer göra det med.

   Radera
  2. Nu har jag kollat på programmet, och även Richards egna inslag. Tycker tyvärr fortfarande att det är jobbigt nichat om hur personerna framställs men tröstar mig med att en ny säsong av den danska snart verkar vara ute (också på tv4play).

   Skrattade gott och igenkänna de åt glidande tårtor. För ett och ett halvt år sedan löste jag en glkdande bakelse genom att helt slå in den i marsipan :-)

   Har du kollat något på "How to cake it" på youtube? Hon är helt otrolig på att göra figurativa tårtor, så otrolig så jag bortser från sugerpast och lite långtråkiga fyllningar... Kom att tänka på henne när Johan hade på vit sirap med citron på bottnarna för liknande är ett stående inslag på How to cake it. Stående inslag är även att skära bort det yttersta på alla tårtbottnar, dels ger det finare färg och dels så fattade jag det som att bottnar och fyllning fäster bätte. Och så att kyla och kyla mellan montering och annat och att crumb coat, att lägga ett runt lager först runt tårtan och kyla för att på så sätt låsa fast smulorna. Jag har testat och det var faktiskt jättesmidigt. Och kanske visste du allt detta men jag kom att tänka på det när jag tittade på tårtbaken.
   Hoppas få följa processe med din regnbågstårta.

   Radera
  3. Tack för dina tips!
   Tittar inte på youtube, bakar själv istället ;)
   Så det var ljus sirap med citron han hade...Tänkte just att bara citron kan ju bli väldigt surt :)

   Planen är att baka några bottnar idag och några imorgon.
   Sen får det bli montering på söndag, tänkte jag.
   Lite fusk att jag har en hel vecka på mig, deltagarna i Hela sverige bakar hade ju bara två timmar på sig.

   Radera
  4. Varför stressa om man inte måste :-) Men varmluftsugn tycker jag verkar så smidigt när man bakar och lagar mat, att kunna utnyttja hela ugnen på samma gång.

   Jag fuktar hellre tårtbottnar med annat än socker men det beror ju på hur sötsugen man är. Apelsinjuicekoncentrat var en höjdare på en tårta som fylldes med dummlefluff. Och ovispat fluff funkar också bra tycker jag. Haha, jag är nog lite i tårt-mode för jag klurar på vad för tårta jag ska göra till en tårtälskande men inte bakälskande kompis om några veckor.

   Radera
  5. Haha, nej, varför stressa, men anledningen till att jag ska göra bottnarna olika dagar är för att jag har en plan att göra en mindre variant av tårtan och använda formar som jag bara har tre av...

   Lycka till min din tårta!
   Varför inte ta och göra en regnbågstårta, vet ja'

   Radera