tisdag 13 december 2016

Torskrygg med brynt lök och ansjovis i advent


Saffran är ju en klassisk julsmak, 
så även ansjovis ihop med brynt lök i en Janssons frestelse.
Båda dessa smaker och dofter är iaf för mig jul och skapar julstämning.
Förra veckan serverade jag lax med saffranssmak.
Idag blir det torskrygg med brynt lök och ansjovis.
Smaklig spis!


Torskrygg med brynt lök och ansjovis
4 portioner

600 g torskrygg
1 stor gul lök
5 ansjovisfiléer och spad
20 cocktailtomater
3 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Till servering
Kokt potatis
Dill

Gör så här
Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form
Salta och peppra runt om filéerna
Dela tomaterna och lägg runt om fisken
Bryn löken i smör
Tillsätt ansjovisfiléer och spad  och låt steka med lite hastigt
Slå på grädden och låt koka upp
Smaka av med salt och peppar
När såsen blivit lite krämig slå på den över fisken
Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, tills fisken är genombakad.
Servera med kokt potatis och dill



3 kommentarer:

  1. Nu sitter jag med mobilen och hittar inte tillbaks till chili con aubergin så kommenterar här. Vi bytte ut kryddningen mot tacoskryddor och hade i svarta bönor. Åt med tomater, ost och nachochips. Supergott! Slår helt klart köttfärsvarianten. Just ja, vi blandade i lite rött ris och det blev så gott så vi funderar på att testa att mixa riset nästa gång för att lite reda färsen med det. Och en drös aubergines ligger och väntar på att bli mer chilim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket bra tips! Vegetarisk tacofärs.
      Har ju kvar av min garam masala-blandning, kanske skulle ta och testa det och göra en indisk variant.

      Radera
  2. Aubergin i indisk mat är min favorit! Fast jag brukar skära bitar så, riva hade jag aldrig kommit på tanken utan ditt recept. Så glad för tipset!

    SvaraRadera