Det blev en hel del lax i påskas, varmrökt, kallrökt och gravad,
och till laxen på påskbuffén gjorde jag en klassisk hovmästarsås.
Hovmästarsås
6 portioner
2 msk dill, finhackad
2 msk strösocker
2 msk senap
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Mixa dill och socker
Blanda med senapssorterna och vinäger
Tillsätt oljan droppvis i början och en fin stråle på slutet under fortsatt mixning
Smaksätt med salt och vitpeppar
Deb testar jag genast? Älskar kallrökt lax o hovmästarsås på knäckebröd!
SvaraRadera👍
RaderaJag brukar smaksätta med lite malen ingefära också. Prova det, jättegott
SvaraRaderaTack för tipset :) Det ska jag absolut lägga på minnet och testa nästa gång.
Radera