torsdag 20 april 2017

Klassisk hovmästarsås till laxen


Det blev en hel del lax i påskas, varmrökt, kallrökt och gravad, 
och till laxen på påskbuffén gjorde jag en klassisk hovmästarsås.


Hovmästarsås
6 portioner

2 msk dill, finhackad
2 msk strösocker
2 msk senap
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Mixa dill och socker
Blanda med senapssorterna och vinäger
Tillsätt oljan droppvis i början och en fin stråle på slutet under fortsatt mixning
Smaksätt med salt och vitpeppar


4 kommentarer:

  1. Deb testar jag genast? Älskar kallrökt lax o hovmästarsås på knäckebröd!

    SvaraRadera
  2. Jag brukar smaksätta med lite malen ingefära också. Prova det, jättegott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset :) Det ska jag absolut lägga på minnet och testa nästa gång.

      Radera