Fortsätter på temat rester från påsk och tipsar om varma mackor med varmrökt lax.
Antingen gör du dem i en smörgåsgrill som jag eller så gratinerar du dem i ugnen.
Varma mackor med varmrökt lax
Varmrökt lax
Varmrökt lax
Röd lök
Senap
Tomat
Ost
Ost
Rostbröd, t ex Rasker
Gör så här
Bred två brödskivor med något bordsmargarin, går att uteslutas
Bred senap på båda skivorna
Lägg några lökringar på ena brödskivan
Fördela varmrökt lax över
Lägg på några tomat- och ostskivor på laxen
Avsluta med den andra brödskivan med senapen ner mot tomaterna och osten
Gör så här
Bred två brödskivor med något bordsmargarin, går att uteslutas
Bred senap på båda skivorna
Lägg några lökringar på ena brödskivan
Fördela varmrökt lax över
Lägg på några tomat- och ostskivor på laxen
Avsluta med den andra brödskivan med senapen ner mot tomaterna och osten
Grilla i smörgåsgrill ca 5 - 10 minuter
tills mackorna blivit gyllenbruna och frasiga
Väljer du att gratinera i ugn utesluter du brödskivan på toppen och
gratinerar i 250 grader tills osten smällt och fått lite färg
tills mackorna blivit gyllenbruna och frasiga
Väljer du att gratinera i ugn utesluter du brödskivan på toppen och
gratinerar i 250 grader tills osten smällt och fått lite färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar