Välkommen!

onsdag 19 april 2017

Varma mackor med varmrökt lax


Fortsätter på temat rester från påsk och tipsar om varma mackor med varmrökt lax. 
Antingen gör du dem i en smörgåsgrill som jag eller så gratinerar du dem i ugnen.

Varma mackor med varmrökt lax

Varmrökt lax
Röd lök
Senap
Tomat
Ost
Rostbröd, t ex Rasker

Gör så här
Bred två brödskivor med något bordsmargarin, går att uteslutas
Bred senap på båda skivorna
Lägg några lökringar på ena brödskivan
Fördela varmrökt lax över
Lägg på några tomat- och ostskivor på laxen
Avsluta med den andra brödskivan med senapen ner mot tomaterna och osten
Grilla i smörgåsgrill ca 5 - 10 minuter
tills mackorna blivit gyllenbruna och frasiga
Väljer du att gratinera i ugn utesluter du brödskivan på toppen och 
gratinerar i 250 grader tills osten smällt och fått lite färg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar