onsdag 24 maj 2017

Baka till många i långpanna

Ett tips till vårens alla fester.

Långpanna är ett perfekt sätt att baka många kakor snabbt.
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka.
Tänk dock på att förbereda och baka den i tid, gärna dagen innan, då den behöver lite tid för att sätta sig.


Cheesecake med bär
ca 35 bitar

Botten
150 g smör
400 g digestivekex
100 g bragokex

Fyllning 1
600 g philadelphiaost, naturell
300 g blandade bär, 
t ex hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär
4 ägg
1 dl socker
Rivet skal från 1 citron,
samt saften från 0,5 citron

Fyllning 2
5 dl creme fraiche
1,5 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron

Gör så här
Smält smöret och 
mixa samman med kexen till en smulig massa
Täck en form ca 25*35 cm, med bakplåtspapper och
tryck ut smulorna till ett jämnt lager i botten
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 5-8 minuter
Vispa samman alla ingredienser till fyllning 1 och bred ut över bottnen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter
Blanda den andra fyllningen
Ta ut kakan och bred på fyllning 2
Grädda i ytterligare ca 5 minuter
Låt svalna
Förvara i kyl tills kakan satt sig, gärna över natten
Skär upp i rutor
Garnera med bär


Fler smidiga långpannerecept











4 kommentarer:

  1. Cheesecaken ser fin ut. Går den att frysa tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror jag alldeles säkert. Kanske till och med blir bättre, så den får sätta sig ordentligt. Lycka till om du provar!

      Radera
  2. 35 bitar på en form 25×35? Jag fick knappt hälften.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror ju naturligtvis på hur stora bitar man väljer att skära ut.
      Gör man bitarna 5*5 cm så blir det 35 stycken.
      Men du valde antagligen att göra större bitar.

      Radera