söndag 7 maj 2017

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och persilja och matiga muffins med bacon och fetaost


Igår hade vi ett underbart väder och vi passade på att äta vår första lunch ute för året. Blomkålssoppa och matiga muffins, som även passar på en picknick.


Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och persilja
4 portioner

700 g blomkål
7 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
ev 0,5 tsk salt
1 pkt bacon, knaperstekt
0,5 dl persilja, hackad

Gör så här
Dela blomkålen i bitar
Koka upp vattnet med buljongtärningen
Lägg i bomkålen och koka den mjuk ca 10 minuter
Häll av och spara buljongen
Mixa blomkålen till en slät puré
Blanda med buljongen och grädde
Koka upp och smaka av med peppar och ev mer salt
Strö över persilja och servera med knaperstekt bacon

Matiga muffins med bacon och fetaost
12 stycken

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl gräddfil
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
0,5 dl matolja
1 pkt bacon
12 cocktailtomater
1 pkt fetaost
2 msk oregano

Gör så här
Blanda vetemjöl med salt och bakpulver i en skål
Tillsätt de andra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet
Fördela smeten i 12 muffinsformar
Tryck ner en cocktailtomat i varje muffinsform
Tärna fetaosten och skär/klipp baconet i små bitar
Tryck ner fetaostbitarna i smeten och lägg baconet överst
Toppa med oregano
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar