torsdag 18 maj 2017

Hjortrondröm - ett lyxigt mellanmål



En liten guldkant på vardagen är vi värda :)
Behövs inte så mycket för att bryta av mot det vanliga. 
Ett mellanmål med ljummen hjortronkompott räcker gott.


Hjortrondröm
2 portioner

225 g hjortron, frysta
1,5 dl strösocker
0,25 vatten
ca 2 dl lätt kvarg naturell

Gör så här
Koka socker och vatten till en simmig lag
Lägg i de tinade bären och koka upp långsamt
Koka i ca 20 minuter, rör om då och då
Låt svalna
Varva kvarg, kanelmüsli och hjortron i portionsglas


Ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Åh, så gott det vore! Det är klart att det går med frysta, annars är det en dröm jag har, att få plocka egna hjortron någon gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst vore det drömmen 😋
      Men dem skulle man nog spara till någon alldeles speciell dag. Kanske en lördag 😜

      Radera