Välkommen!

fredag 30 juni 2017

Kyckling i ugn med mozzarella, salami, valnötter och soltorkade tomater

Fredag och mina första semesterveckor börjar lida mot sitt slut. Nästa vecka är det jobb en vecka, sedan har jag ytterligare en vecka semester. För att sedan jobba i tre innan jag har mina två sista semesterveckor den här sommaren. 
Inte det optimala att dela upp semestern men samtidigt känns det som sommarsemestern blir så mycket längre.
Jag har varit ute i den östgötska skärgården i veckan och verkligen kopplat av. Tänkte bjuda på bilder därifrån imorgon. Vädret var toppen och skärgården levererade :)


Den här kycklingrätten med italienska smaker är en riktigt bra fredagsrätt, men också perfekt så här i semestertider. Enkel med en massa goda smaker. 
Skiva upp kyckling och mozzarella och stoppa i ugnen. Medans det sköter sig självt i ugnen fixar du en champinjonsallad med kikärter och rör ihop en enkel örtcreme. 
Hur smidigt som helst. Ha nu en riktigt fin fredag!

                                                                                                                                                    Recept: Landleys kök

Kyckling i ugn med mozzarella, salami, valnötter och soltorkade tomater
4 portioner 

4 kyckling filéer
Grillkrydda med honungssmak
Salt
Svartpeppar
Lökpulver
2 paket mozzarella, á 125 g
70 g salami
8 bitar soltorkade tomater
1 dl valnötter
Färsk basilika

Gör så här
Skiva kycklingfiléerna i ca 3 cm tjocka skivor
Lägg ner kycklingen i en smord ugnsfast form
Salta och krydda
Tillaga i ugn i 225 grader i 10 minuter
Ta ut formen och varva mozzarella och salami mellan kycklingen
Hacka valnötter och strössla ut över kycklingen
Strimla de soltorkade tomaterna
Ta ut formen efter ytterligare 15 minuter och lägg på de strimlade tomaterna, 
så de inte bränns som mina, 
och låt kycklingen gå färdigt i 10-15 minuter till
Totalt ska kycklingen vara inne i ugnen i ca 35 minuter
Toppa med färsk basilika vid servering


Champinjonsallad

150 g champinjoner
Smör
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
1 burk kikärter
70 g ruccola
Balsamvinäger

Gör så här
Putsa bort ev jord och skär champinjonerna i kvartar
Smält smör i en stekpanna och pressa i vitlök
Ha ner champinjonerna och stek dem runt om så de får yta
Skölj kikärterna och blanda med ruccola, champinjonerna och balsamvinäger
Smaka av med salt och peppar


Örtcreme

2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Persillade

Gör så här
Rör ihop creme fraichen med kryddor och pressad vitlök



Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar