måndag 18 september 2017

Björnbärspaj med smuldeg


Det blev som sagt inte så många björnbär plockade i helgen. Många hade redan torkat och de flesta var ännu inte mogna. 
Men de som fanns räckte i alla fall till en björnbärspaj.
Får se till och gå ett varv varje kväll och plocka av björnbären vart efter de mognar och typ styckfrysen dem.


Björnbärspaj med smuldeg

Smuldeg
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg 
250 g kvarg, 10%
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Topping
250 g björnbär
Till servering
Vispad grädde

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen
Fördela hälften av smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter
Bred på fyllningen
Strö över de flesta av björnbären
Toppa med resten av smuldegen och till sist de sista björnbären
Ha folie runt/under botten på springformen så fyllningen inte läcker ut
Grädda pajen i 200 grader mitt i ugnen i ca 40 minuter
Låt kallna
Servera med vispad grädde



2 kommentarer:

  1. Mums! Pajen ser supersmarrig ut. Vi har planterat en björnbärsplanta i år så nästa år kanske jag kan låna receptet :)
    Ha en bra dag! // Tove

    SvaraRadera