Vi åt den som mellanmål efter en dag ute i trädgården men den passar även som en god avslutning på en höstmiddag.
Recept:Millas hälsoblogg
Varm rabarbersoppa med kardemummaglass
Kardemummaglass
ca 12 st
2 äggvitor
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
2 äggulor
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
2 krm vaniljpulver
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vispa grädden fluffig
Vispa socker och äggulor pösigt
Vänd ner grädde, kardemumma och vaniljpulver i äggulevispet
Vänd försiktigt ner äggvitorna
Fyll smeten i muffinsformar
Ställ i frysen i ca 2 timmar
Rabarbersoppa
4 portioner
400 g rabarber,fryst eller färsk i bitar
1 dl vatten
1 dl rörsocker
6 st stjärnanis
0,5 kanelstång
2 krm vaniljpulver
Gör så här
Koka rabarbern mjuk i vatten tillsammans med
socker, stjärnanis, kanelstång och vaniljpulver, ca 10 minuter
Ta bort stjärnanis och kanelstång
Servera soppan varm med kardemummaglassen
Åh vad kul att du testade😊
SvaraRaderaHa en fortsatt bra vecka
Kram Milla
Tack för inspiration😊
RaderaKram
Åh, det låter ju underbart gott!!
SvaraRaderaDet är det :)
Radera