tisdag 19 september 2017

Varm rabarbersoppa med kardemummaglass

Yammi vad gott! Värmande kryddig rabarbersoppa serverad med hemmagjord glass med smak av kardemumma
Vi åt den som mellanmål efter en dag ute i trädgården men den passar även som en god avslutning på en höstmiddag.


Varm rabarbersoppa med kardemummaglass

Kardemummaglass
ca 12 st

2 äggvitor
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
2 äggulor
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
2 krm vaniljpulver

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vispa grädden fluffig
Vispa socker och äggulor pösigt
Vänd ner grädde, kardemumma och vaniljpulver i äggulevispet
Vänd försiktigt ner äggvitorna
Fyll smeten i muffinsformar
Ställ i frysen i ca 2 timmar

Rabarbersoppa
4 portioner

400 g rabarber,fryst eller färsk i bitar
1 dl vatten
1 dl rörsocker
6 st stjärnanis
0,5 kanelstång
2 krm vaniljpulver

Gör så här
Koka rabarbern mjuk i vatten tillsammans med 
socker, stjärnanis, kanelstång och vaniljpulver, ca 10 minuter
Ta bort stjärnanis och kanelstång
Servera soppan varm med kardemummaglassen

4 kommentarer: