Gillar du dillkött men tycker det är lite meckigt att göra
och att det framför allt tar tid att koka köttet?
Då tycker jag att du ska du prova denna vardagsvariant med tonfisk istället.
Det tar nästan ingen tid alls att koka såsen
och sedan är det bara att blanda ner tonfisken.
Voila så har man den karaktäristiska sötsura dillköttssåsen men med tonfisk.
Tonfisk i sötsur dillsås
4-6 portioner
3 burkar tonfisk i vatten
50 g smör
6 msk vetemjöl
ca 1 l vatten
1 tsk ättika
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
3 krm vitpeppar
1 pkt fryst dill
Till servering
Kokt potatis
Rivna morötter
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Vispa ner mjölet
Späd med kokande vatten till lagom sås-konsistens,
tillsätt lite vatten åt gången och vispa däremellan
Häll i ättika och strösocker
Tillsätt dill
Krydda med salt och vitpeppar
Häll i tonfisken och låt allt bli varmt
Enkelt o gott
SvaraRaderaEller hur!
Radera