söndag 15 april 2018

Glutenfria cheesecakes med päron och kolasås


Vilket härligt vårväder vi hade igår! Så varmt och skönt så vi kunde fika ute solen :) 
De här cheesecaken bör man nog helst servera i aluminiumformarna och äta med sked, så det inte blir så kladdigt på serveringsfatet och fingrarna av kolasåsen. 


Cheesecake med päron och kolasås
16 stycken

Botten
3 dl havregryn
1 dl kokos
50 g mandelspån
3 msk brunt farinsocker
100 g smält smör
Fyllning
150 g färskost,
av philadelphiatyp
2 msk majsena
2 msk brunt farin socker
2 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
2 krm mald kardemumma
 2 krm kanel
Topping
1 päron
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl brunt farinsocker
2 msk kokoolja
Kolasås
50 g smör
0,75 dl brunt farinsocker
1,5 dl grädde
1 krm vaniljpulver

Gör så här
Blanda alla ingredienser till botten
Tryck ut i botten på 16 aluminiumformar
Grädda i ugn i 175 grader i ca 5 minuter
Låt svalna något
Blanda alla ingredienser till fyllning och 
rör ihop med elvisp och degkrokar eller i en matberedare
Fördela i varje muffinsform
Tärna päronet smått och lägg på fyllningen, 
tryck till allt något
Blanda alla ingredienser till topping och fördela över päronen
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter
Låt svalna
Koka upp alla ingredienser till kolasås under omrörning ca 5 minuter
Låt svalna och häll över vid servering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar