lördag 14 april 2018

Lax- potatis- och spenatpizza och bläckfiskvin


Hur god blev inte pizzan med gravad lax, potatis och spenat igår!?
Ett tips till kvällen om ni vill sno ihop något enkelt och gott.
Pizzabotten är en färdig, glutenfri pizzadeg. Bara att lägga ut på en plåt. 
På den breder man sedan 250 g Kesella. 
Skala och skiva 4 potatisar tunt, koka i lättsaltat vatten 2 minuter och låt rinna av. 
Skala och skiva en gul lök. 
Riv 150 g ost och strö över hälften ovanpå Kesellan. 
Lägg på potatisen, löken och resten av osten.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter. 
Toppa pizzan med 200 g gravad lax och ca 2 dl babyspenat. 
Mal peppar och riv över citronskal. Servera genast.
Till pizzan drack vi ett riktigt gott och lättdrucket vin, ekologiskt dessutom. 
Smakade nästan som saft gjord på frukt och fläder. Perfekt sällskapsdryck. 
Crudo heter vinet och har nr 4993 på Systembolaget.

Hoppas ni får en fin helg! Här skiner solen, så det ser lovande ut :)  Ha det gott!


1 kommentar: