onsdag 11 april 2018

Kalkonbiffar med äpple, curry och mango chutney


Sara Begner tycker jag gör riktigt bra recept på god och enkel mat. 
Recepten är lätta att följa och ofta med nya smakkombinationer. 
Jag lagar ofta hennes recept i Coops kundtidning Mersmak. Som det här receptet till exempel men jag bytte ut kycklingfärs mot kalkonfärs och så smaksatte jag såsen extra med mango chutney, soja och worcestersås. 


Kalkonbiffar med äpple, curry och mango chutney
4 portioner

400 g kalkonfärs
1 äpple, grovt rivet
1 msk curry
0,5 dl mangochutney
1 tsk salt
2 tsk olja till stekning
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
Mango chutney
Soja
Worcestersås  
Garnering
Syrligt äpple
Gräslök

Gör så här
Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt
Stek små biffar på medelvärme i lite olja tills de är genomstekta och fått fin färg
Häll på vattnet och smula ner buljongentärningen
Häll i grädden och låt sjuda i ca 8 minuter
Ta ur biffarna och smak av såsen med mango chutney, soja, worcestersås 
och ev mer salt
Servera kalkonbiffarna med tärnat syrligt äpple och klippt gräslök  
samt ris, mango chutneysås och sallad


Smaklig spis!


1 kommentar: