Något gott till eftermiddagsfikat?
Små minibrownies fixar du snabbt innan du går ut i solen.
Det förutsätter förstås att du har choklad och övriga ingredienser hemma,
eller har affären som närmsta granne :)
Minibrownies
25 stycken
120 g mörk choklad,
Lindt 85%
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 msk
vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
Vita
chokladpellets
Gör så här
Bryt chokladen i
bitar
Ta från värmen
Tillsätt sockret
och rör tills det är jämnt fördelat
Tillsätt äggen, ett
i taget, och rör om
Tillsätt
vaniljsocker och salt
Sikta och vänd ner
mjölet
Fyll en spritspåse med smeten och
Grädda mitt i
ugnen i 175 grader ca 13 minuter
Brownies ska vara lite mjuka och kladdiga så grädda dem inte för länge
Brownies ska vara lite mjuka och kladdiga så grädda dem inte för länge
Lägg en/några
chokladpellets på varje brownie
Smält och ringla
ev över mörk choklad när de svalnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar