söndag 12 augusti 2018

Kikärtscurry med jordnötssmör

Ett vegetariskt recept som jag hittade på Sara Gröndahls blogg. Men när jag smakade av tyckte jag att det saknades något. Efter lite funderande kom jag fram till att mango chutney nog skulle göra sig fint i grytan. Och det gjorde det, enligt mig :)


Kikärtscurry med jordnötssmör
4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk curry
2 burkar kokta kikärter, avrunna
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
0,5 dl osötat jordnötssmör
(ca 0,5 dl mango chutney)
Salt och peppar

Gör så här
Fräs gul lök och vitlök
Låt curryn fräsa med en minut
Häll på resten av ingredienserna
Låt koka ihop fem minuter
Smaka av

As simple as that!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar