torsdag 29 november 2018

Stekt torskygg med citron-, chili- och ingefärasås och rostadpotatis

Torskrygg med god sås till är en perfekt rätt att njuta av mitt i veckan!


Stekt torskrygg
4 portioner

600 g torskrygg
2 msk smör
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här
Hetta upp smör och olja i en stekpanna
Bryn torskryggen runt om
Salta och peppra
När fisken fått fin stekyta lägg den i en ugnsfast form
Stick in en stektermometer i mitten av fisken
Innertemperaturen ska vara 56 grader
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Får du inte upp innertemperaturen till 56 grader 
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader

Citron-, chili- och ingefärasås
 3-4 portioner

2 dl crème fraiche
2 msk sweet chili
0,5 pressad citron
2 tsk torkad ingefära
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
Chiliflakes

 Gör så här
Blanda ingredienserna 

 

Rostad potatis


1 kg delikatesspotatis
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja 
Salt

 Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj potatisen och skär i klyftor
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt
 Lägg potatishalvor och vitlök på en bakplåtsklädd plåt
Tillsätt olja och salt efter smak
Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 35-40 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar