fredag 7 december 2018

Fläskgryta i krämig pepparsås

Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött.
Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk :)

Fläskgryta i krämig pepparsås
4 portioner 

ca 600 g fläskytterfilé
1 gul lök
1 röd paprika
0,5 tsk salt
1 tsk rosépeppar
1 tsk torkad timjan
1 msk grönpeppar
1 tsk svartpeppar
3 dl grädde
2 msk oxfond
Till servering 
Ris

Gör så här
Tärna lök och paprika 
Tärna köttet i ca 2 cm stora bitar
Hetta upp olja i en gryta  och bryn köttet
Salta
Tillsätt lök, paprika och kryddor
Stek någon minut till
Häll på grädde och fond
Låt puttra 10-15 minuter
Servera med ris


Vet inte hur det är hos er men här är det rysligt halt på vägar och trottoarer, 
och så snö på det som kommit under natten, 
så ta det försiktigt!

 Fin fredag och trevlig helg! 

2 kommentarer:

  1. En av dom godaste grytor jag ätit! Har gjort den 6-7 ggr. Nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar receptet! Och att du berättare det :)

      Radera