tisdag 11 december 2018

Rotfruktsgratäng till julbordet


Den här rotfruktsgratängen måste ni bara prova! Den blev såå god. Jag ville till och med göra en större sats innan jag ens hade ätit klart :) 
Ett perfekt vegetariskt alternativ på julbordet. Eller som middag med ett gott bröd till, vilken dag som helst. Det är trevligt att få den serverad i en egen liten form men självklart går den att göra i en stor gratängform istället.

 Rotfruktsgratäng med grönkål och västerbottensost
6 bufféportioner

100 g morot
100 g palsternacka
100 g sötpotatis
30 g grönkål
1 liten gul lök
2 dl vispgrädde
1 msk senap
2 dl riven västerbottensost
1 msk finhackad färsk timjan
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här
Skala och riv rotfrukterna grovt
Finhacka grönkålsbladen och löken
Rör ihop senap, grädde, timjan, salt och peppar
Vänd ner grönsakerna och hälften av osten
Fördela i sex smorda miniugnsformar
Strö över resten av osten
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter
Garnera med timjan


Recept på hembakt bröd hittar du HÄR



2 kommentarer:

  1. Låter smarrigt! Jag gör en vegetarisk Janssons frestelse, med potatis, svarta oliver och kapris och den brukar vara mest poppis av allt:)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte testa ett recept på vegetarisk Jansson imorgon med syltlök. Tyckte det lät spännande.

      Radera