Välkommen!

Välkommen!

tisdag 8 januari 2019

Dags att ta tag i yogan igen


Ja, då var man igång med vardagen igen. Det har varit riktigt skönt med 16 dagar ledigt, med bara två relativt korta avbrott på jobbet för att beta av lite så jag inte hade allt för mycket att ta igen i början på den här veckan. Känns bra nu, så pass bra så jag, förhoppningsvis, kan flexa ut någon timme tidigare i dag för att uträtta några ärenden i stan och sedan besöka den nya F&S-anläggningen i Norrköping som invigdes förra veckan. Yoga tänkte jag att jag skulle köra där idag. Sedan får vi se om det var värt att åka några kilometer extra dit för att yoga. De har nämligen inga yoga-pass som passar mig tidsmässigt i den anläggningen som ligger närmst. 
Men jag behöver verkligen mjuka upp mina stela leder efter att ha varit ifrån yogan nu ett par veckor. Och hur det än är så blir kroppen mer grundligt genomgången om jag går för en ledare i grupp än om jag yogar ensam här hemma. 
Så är det iallafall för mig.
På torsdag är planen att åka till simhallen och på söndag har de ett jympa-pass på F&S som passar mig och som jag tänkte gå på. 
Det är bra att planera in sin träning i almanackan så den blir av. Och så är det bra att variera den så det inte bara är samma muskler och leder som aktiveras. 
Vecka 4 startar yogastudion som jag brukar gå på upp sina  yogaklasser igen. 
Där är det mest yinyoga jag kör. En lugn yogaform som löser upp spänningar och får igång cirkulationen. Man gör alla övningar sittandes/liggandes på golvet och varje position hålls i minst 3-5 minuter för att låta kroppen stretcha ut bindväven i lugn takt. Så skönt! Och eftersom yinyogan utförs i stillhet och medveten närvaro så lugnas även sinnet.    Namaste på det :)

4 kommentarer:

 1. Så spännande.hoppas ditt yoga pass var bra. Själv har jag sprungit, gymmat och gjort yoga ikväll. Vill gärna fortsätta med träningen fast vi börjat jobba igen. Ha en fin kväll. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passet var helt ok. Det var bara lite detaljer runt omkring, som ju är när något är nystartat, som förtog helhets upplevelsen. Men det är saker säkert är åtgärdade nästa vecka när jag går dit igen.
   Det är just det att få till tid och ork att träna när man jobbar. Särskilt när det är så mörkt ute om kvällarna så det inte är lika lätt att springa/gå en runda efter jobbet. Men snart så ljusnar det igen :) Kram

   Radera
 2. Ser ut som en bra plan:)
  Ha en bra fortsatt vecka
  Kram Milla

  SvaraRadera