onsdag 2 december 2020

Lammfärsbullar i krämig citronsås

 

Lammfärsbullar i krämig citronsås🍋
Recept från senaste numret av Coop Mersmak.

500 g lammfärs
3 dl finriven parmesan
0.5 dl ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk
1 gul lök, riven
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk torkad timjan
0.5 tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör, till stekning
1 tsk salt
Citronsås
1 gul lök, finhackad
0.5 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
0.5 citron, finrivet skal och saft
Till servering
Kokt potatis

100 g sockerärter
 
Gör så här
Blanda parmesan med ströbröd, ägg, mjölk,
lök, vitlök, timjan, salt och peppar.
Låt svälla någon min.
Rör ihop med färsen till en jämn smet.
Forma till stora köttbullar.
Hetta upp en stekpanna
och stek köttbullarna i smör till fin färg.

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
Häll på vin och låt sjuda ca 5 min.
Häll i grädde och riv över citronskal (endast det gula).
Låt sjuda ytterligare 10 min.
Häll såsen över köttbullarna och låt dem koka klart i såsen, gärna under lock.

Toppa köttbullarna med strimlade sockerärter och citronzest.
Pressa över citron och servera med kokt potatis.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar