fredag 4 december 2020

Torsk i ugn med örtcreme fraiche

 

Torsk i ugn med örtcreme fraiche:

800 g torsk eller annan vit fisk
1 liten gul lök
1 salladslök
1 msk dill
1 msk citron
3 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 225 g fryst spenat
Citronpeppar

Gör så här

Tina fisk och spenat.
Torka av fisken så den är riktigt torr
och lägg i en ugnsform.
Skala och finhacka gul lök och salladslök.
Blanda lökhacket med dill, citron
och creme fraiche i en skål.
Smaka av med salt och peppar.
Bred detta över fisken.
Fördela ut spenaten runt om fisken.
Krydda spenaten med citronpeppar.
Ugnsbaka i cirka 20 minuter i 200 °C
eller tills fisken är helt genomklar.
Servera med kokt potatis och en grön sallad.

Enkel och bra vardagsmat :)

Andra goda och enkla fiskrecept:

Fisk i ugn med tomat och curry 

Stekt torskrygg med sardellsmör

Fisk med purjolök och creme fraiche 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar