söndag 18 april 2021

Fläskfilé rosé

Vilket härligt vårväder vi fick idag! Och dagen har spenderats till större delen ute i solen. Som man har längtat!!
Dagens söndagsmiddag blev en fläskfilégryta med rosépeppar. Mycket gott!


Fläskfilégryta med rosépeppar
4 portioner

1 gul lök
600 g fläskfilé
2 tsk flytande margarin
salt
peppar
2 dl creme fraiche
1 dl lätt matlagningsgrädde
2 msk chilisås
0,5 msk soja
1 klyfta vitlök
1-2 msk rosépeppar
persilja
 
  Gör så här
Skala och finhacka lök.
Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin.
Salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.

Blanda ner creme fraiche, matlagningsgrädde,
chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök.
Låt puttra några minuter.
Lägg ner kött och rosépeppar i såsen
och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart.
Smaka av med salt och peppar
och strö över klippt persilja.

Servera med kokt pressad potatis och sallad. 
 


4 kommentarer:

  1. Eftersom jag inte gärna äter kött från fyrfota så tänker jag att det går kanske lika bra med kycklingfilé. Rosépeppar är så gott. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Rosépeppar är så gott, sparar ner receptet. Testade dun kalla potatissallad i helgen. Vilket bra recept! Kommer göras fler gånger!
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade receptet :) Ja, här kommer den också att göras fler gånger till det grillade i sommar. Kram!

      Radera