Cheesecake är alltid gott och med en botten av
pepparkakor kan det knappast inte bli en mer passande kaka för julen. Uteslut pepparkakorna och använd bara digestivekex så passar den även vid vilket annat tillfälle som helst.
150 g pepparkakor
50 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
400 g färskost
3 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
200 g vit choklad
Topping
Rårörda lingon
Gör så här
Krossa pepparkakorna och digestivekexen och smält smöret.
Blanda smöret och kexen till en massa.
Tryck ut pepparkaksblandningen i en springform (24 cm). Ställ in i kylen.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa färskosten med elvisp tills
den är krämig,
sikta ner florsockret och vispa på låg hastighet
tills det är väl blandat.
Blanda sedan ner den smälta chokladen.
Vispa grädden lätt fluffig med elvisp och
vänd ner försiktigt med en slickepott i
färskostblandningen.
Rör till en jämn smet.
Häll färskostblandningen över pepparkaksbottnen och jämna till med slickepotten.
Klicka över rårörda lingon och skapa virvlande mönster
genom att dra en kniv varsamt genom färskosten och lingonen.
Täck cheesecaken med plastfolie och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheesecaken ur frysen ungefär 15 minuter innan serveringen
så hinner den tina lite och få perfekt konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar