tisdag 2 april 2024

Stekt torskrygg med spenatsås och fetaost

Älskar fisk och försöker laga det så ofta som möjligt.
Stekt torskrygg är ju så gott.
Här i fint sällskap med spenat, fetaost och tomat.



2 portioner

350 g torskrygg
1 tsk smör
Salt och peppar

Spenatsås
0,5 gul lök
1 klyfta vitlök
1 tsk olja
150 g fryst bladspenat
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk maizena
Salt och svartpeppar

Tillbehör
30 g fetaost
4 cocktailtomater


Gör så här
Gör först spenatsåsen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en kastrull och bryn lök och vitlök några
minuter 
utan att det tar färg.
Tillsätt spenat och smula ner buljongtärning.
Häll på vatten och låt koka ihop en stund.
Tillsätt grädde och sjud ytterligare några minuter.
Vispa i
maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Stek torskryggen i smör till fin färg.
Vänd fisken och låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter.
Salta och peppra.
Servera torsken med spenatsås, tärnad fetaost och tomat.

 

2 kommentarer:

  1. Ja men det kan ju bara bli supergott. Jag älskar torsk, fetaost och spenat. Blir glad över dina mattips. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag blir glad för att du blir glad av mina recept som jag lägger ut :) Kram!

      Radera