torsdag 4 april 2024

Grekisk kycklingpaj med kycklingfärs

Förbereder mat för en vecka i fjällen och idag blev det två grekiska kycklingpajer lagade.


Kycklingpaj med grekisk touch
 
1 paj
4 portioner - 8 bufféportioner

1 paket färdig pajdeg

Fyllning
250 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
12 körsbärstomater
1 näve ruccola

80 g fetaost

4 ägg
1,5 dl lätt crème fraiche
0,5 vispgrädde
75 g riven mozzarella
salt
peppar


Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Klä en pajform med pajdegen.
Nagga pajdegen och förgrädda 7-10 minuter i ugnen.
Fräs kycklingfärsen i olja 3 minuter
tillsammans med pressad vitlök och oregano.
Halvera tomaterna och blanda med smulad fetaost,
ruccola och den frästa kycklingfärsen i en skål.
Lägg kycklingfyllningen i pajformen.
Vispa äggen med grädde och creme fraiche.
Tillsätt mozzarella och smaka av med salt och peppar.
Häll äggblandningen över fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
Servera med sallad och bröd.
 
 

1 kommentar: