Fick jobba lite för att få i mig maten idag...
Lax som tillagas i ugn och penslas med teriyakisås och strösslas med sesamfrön.
Serveras med nudlar och en syrlig gurksallad.
4 portioner
500 g laxfilé
salt och svartpeppar
2 dl teriyakisås
0,5 dl sesamfrön
4 port nudlar
2 salladslökar, tunt skivade
Gurksallad
1 gurka
1 lime, saft
1 msk japansk soja
0,5 msk sesamolja
salt
salt och svartpeppar
2 dl teriyakisås
0,5 dl sesamfrön
4 port nudlar
2 salladslökar, tunt skivade
Gurksallad
1 gurka
1 lime, saft
1 msk japansk soja
0,5 msk sesamolja
salt
Gör så här
Sätt
ugnen på 225°.
Lägg laxen i en smord ugnsform.
Salta och peppra, pensla med teriyakisås
och häll resten av såsen runtom. Strö över sesamfrön.
Tillaga mitt i ugnen 10-15 min.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hyvla gurkan tunt på längden med t ex en osthyvel.
Blanda med limesaft, soja och sesamolja, smaka av med salt.
Strö salladslök över laxen och servera med gurksallad, nudlar och soja.
Lägg laxen i en smord ugnsform.
Salta och peppra, pensla med teriyakisås
och häll resten av såsen runtom. Strö över sesamfrön.
Tillaga mitt i ugnen 10-15 min.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hyvla gurkan tunt på längden med t ex en osthyvel.
Blanda med limesaft, soja och sesamolja, smaka av med salt.
Strö salladslök över laxen och servera med gurksallad, nudlar och soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar