Laxrätt för dig som vill att middagen ska gå snabbt men ändå innehålla nyttiga grejer.
Quinoasalladen funkar dessutom alldeles utmärkt på buffébordet.
Lax med pestotäcke på spenat
4 portioner
700 g lax i bitar
1 msk röd pesto
2 dl crème fraiche
50 g parmesanost, riven
500 g färsk spenat
1 msk smör
Tillbehör
Rostade pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxbitarna och lägg dem i en smord form.
Blanda crème fraiche, pesto och parmesan och bred på.
Grädda i 15–20 minuter eller tills laxen är klar.
Fräs under tiden spenaten i smör eller olja
tills den sjunker ihop. Det tar bara ett par minuter.
Salta och peppra.
Servera direkt till den ugnsbakade laxen.
Toppa med rostade pinjenötter.
Quinoasallad
4 portioner
3-4 dl kokt quinoa
500 g blandade tomater
1 dl olja
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk råsocker
2 salladslökar
1 kruka basilika
Salt och peppar
Tillaga quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj tomaterna och skär i oregelbundna bitar.
Blanda ihop den varma quinoan
med tomater, olja, vitvinsvinäger och socker i en bunke.
Finstrimla salladslöken och plocka basilikan.
Blanda ner salladslök och basilika i tomat- och quinoasalladen.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger och/eller socker.
Lax är ju en av mina favoritfiskar. Tack för receptet. Kraaam Pia
SvaraRadera