Pasta-pesto med lax
5 portioner
Pesto
5 dl
50 g ruccola
1 kruka basilika
1 dl pumpakärnor
2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl olivolja
2 dl parmesan, färsk riven
Gör så här
Hacka vitlök, basilika och ruccola grovt
Rosta pumpakärnor
Mixa allt till en grovmalen pesto
Häll oljan med en tunn stråle
Reglera tjockleken på peston med mängden olja
Kan förvaras i kyl en vecka
Pasta
200 g pasta, torr vikt
200 g laxfilé
1 aubergin
150 g champinjoner
100 g fårost
2 msk pumpakärnor, rostade
Salt
Peppar
1 dl pesto
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackingen
Tärna aubergin, salta och låt stå 30 minuter
Stek sedan i olja och lägg åt sidan
Skiva champinjoner
Stek i olja, salt och peppra och lägg åt sidan
Stek i olja, salt och peppra och lägg åt sidan
Tärna lax och stek på hög värme 3 minuter,
salta och peppra
Blanda grönsaker, lax och pesto med pastan
Lägg upp på tallrik och toppa med
smulad fårost och rostade pumpakärnor
Titta in vår pescetariska blogg för mer fiskrecept:
SvaraRaderahttp://swedishpescetarian.wordpress.com