söndag 20 oktober 2013

Pasta-pesto med lax

Det rekommenderas att man ska äta fisk flera gånger i veckan men det känns lite svårt ibland att variera sig, så jag efterlyste fiskrecept på FB och fick tips om en Pasta-pesto med lax, som jag lagade igår. "Gudomligt gott" var mannens betyg, och jag kan inte annat än hålla med.
Pasta-pesto med lax
5 portioner
 
Pesto
5 dl
 
50 g ruccola
1 kruka basilika
1 dl pumpakärnor
2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl olivolja
2 dl parmesan, färsk riven
 
Gör så här
Hacka vitlök, basilika och ruccola grovt
Rosta pumpakärnor
Mixa allt till en grovmalen pesto
Häll oljan med en tunn stråle
Reglera tjockleken på peston med mängden olja
Kan förvaras i kyl en vecka
 
Pasta
 
200 g pasta, torr vikt
200 g laxfilé
1 aubergin
150 g champinjoner
100 g fårost
2 msk pumpakärnor, rostade
Salt
Peppar
1 dl pesto
 
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackingen
Tärna aubergin, salta och låt stå 30 minuter
Stek sedan i olja och lägg åt sidan
Skiva champinjoner
Stek i olja, salt och peppra och lägg åt sidan
Tärna lax och stek på hög värme 3 minuter,
salta och peppra
Blanda grönsaker, lax och pesto med pastan
Lägg upp på tallrik och toppa med
smulad fårost och rostade pumpakärnor

 
 

1 kommentar:

  1. Titta in vår pescetariska blogg för mer fiskrecept:
    http://swedishpescetarian.wordpress.com

    SvaraRadera